Netværk

Du er her

netværk, routing, switching, wireless, network management, WAN-optimering, datacenternetværk

Conscia er specialister i netværk og har omfattende erfaring med design af nogle af de største og mest forretningskritiske netværk i virksomheder og offentlige institutioner. Conscia er en dedikeret Cisco-partner og har dyb specialisering i Ciscos store og markedsførende netværksportefølje.

Vores netværksløsninger er designet med fremtidssikring for øje. Vi kombinerer høj ydeevne med høj skalerbarhed, og så giver vi de bedste forudsætninger for stabil drift og udvikling af det virksomhedskritiske netværk med Conscia Network Services.

 

Core og Access

Siden virksomhedens start har Conscia specialiseret sig i netværksinfrastruktur fra core-switch til slutbruger med fokus på Ciscos switch- og routerportefølje. Vores højt certificerede team af netværkseksperter har omfattende erfaring med de nyeste og mest komplekse netværksteknologier. I datacenteret har Conscia stor erfaring med netværksdesign med nye teknologiver som ACI, bl.a til håndtering af den øgede virtualisering og konvergens i datacentret. Vi har ligeledes udarbejdet en lang række netværksdesign af løsninger, der understøtter særligt høje krav til båndbredde, tilgængelighed, vækst i trådløs adgang, BYOD og sikkerhed. Endelig er vi specialiserede i Citrix’ NetScaler, der sikrer optimal tilgængelighed til applikationer og data på netværket.

Conscia har også stor erfaring med design og implementering af service provider-netværk med fokus på IP IGP & BGP forwarding/routing, MPLS VPN-tjenester, Skalérbare DNS- & DHCP-løsninger, Carrier Grade NAT, Internet-tjenester til erhverv og privat, QoS samt netværksmonitorering og service-provisionering.

 

 

Unified Datacenter Fabric

Med fortsatte forventninger om øget effektivitet og lavere omkostninger i datacenteret, er konvergens i datacenternetværket en af de helt store trends i markedet. Nedbrydningen af teknologisiloer i datacenteret kommer med sine egen udfordringer, og Conscia har erfaring med at forberede virksomheder og organisationer på overgangen til det konvergerede netværk med fokus på at levere skalerbare og robuste løsninger, ofte med fokus på øget virtualisering.

Derfor har vi også stor erfaring med Ciscos Unified Fabric-teknologier, så som FabricPath, Fibre Channel over Ethernet (FCoE) & Data Center Bridging (DCB), Overlay Transport Virtualization (OTV) og Virtual PortChannel (vPC) og har samtidig implementeret og designet adskillige løsninger med Ciscos store portfølje af SAN og LAN datacenterswitche.

 

Wireless

Conscia er eksperter i Cisco Wireless-løsninger og har testet, designet og implementeret en række af de største trådløse netværksinstallationer i Danmark. Cisco Wireless er løsningen, der passer til organisationer, der stiller krav til den trådløse netværksinfrastruktur. Løsningen er baseret på access-punkter forbundet med en wireless LAN controller, der øger intelligens, sikkerhed og effektivitet med unified access. Herigennem bliver det muligt at håndtere store udsving i tilgangen af nye enheder, sikre høj grad af robusthed, blandt andet ved at gøre brug af redundante WLC-løsninger, og så er der samtidig understøttelse af 802.11ac-standarten.

Cisco Meraki er wireless-løsningen til den mindre organisation og kommer med en række unikke fordele, når det kommer til simpel og enkel administrering. Meraki er designet ud fra en cloud-filosofi og giver web-baseret adgang til Merakis Dashboard for hurtigt statusoverblik over hele netværket. Det er samtidig muligt at definere templates, så al konfiguration af nye APer foretages med et enkelt klik.

Både Meraki og Cisco Wireless-løsningerne kan udbygges med Connected Mobile Experience (CMX), der bruger den trådløse infrastruktur til at indsamle detaljeret lokationsdata fra de enheder, der et koblet til netværket.

 

Intelligent WAN

Conscia har erfaring med implementering af IWAN-løsninger til både store og mindre organisationer, og er ligeledes specialister i WAN-optimering. Flere og flere applikationer på kontoret overgår fra virksomhedens eget datacenter til skyen. Brug af tjenester som Dropbox eller Skype har gjort, at en stadig større del af et kontors datatrafik rettes mod cloud-baserede tjenester. Det giver øget belastning, som kræver mere intelligent håndtering af trafikken.

Cisco IWAN og teknologiplatformen Cisco ISR, ASR 1000 eller CSR 1000V kommer med en række features til at adressere udfordringen: Application Visibility and Control (AVC) giver indblik i de applikationer, der kører på netværket og prioriterer eks. videokonference-trafik. Wide Area Application Services (WAAS) optimerer WAN-trafikken og reducerer båndbredde-behovet, imens Performance Routing (PfR) gør det muligt eksempelvis at sende videokonferencen via virksomhedens datacenter, imens YouTube-trafikken bliver holdt på internetforbindelsen.

 

Automatisering

Cisco APIC EM er en Software Defined Network-controller, der samler hele enterprise-netværket. APIC EM samler netværksinfrastrukturens mange enheder for langt bedre overblik og enkel håndtering. Har man et Cisco-netværk, er det muligt, uden yderligere investering i infrastruktur, at tilføje fordelene ved SDN til sit eksisterende netværk. Konfiguration og provisionering kan automatiseres og forsimples drastisk, og via åbne APIer kan man skræddersy netværksservices efter egne behov. Hertil følger en række brugbare applikationer med, som ESA, der forsimpler design og håndtering af nye fysiske og virtuelle netværksenheder, IWAN-applikation der automatiserer konfiguration af Intelligent WAN features på ISR 4000-enheder, Plug and Play (PnP) der kommer med Zero Touch Deployment for Cisco Enterprise routere, switche og WLCer samt Path Trace, et Path-visualiseringsværktøj der gør troubleshooting lettere for IT-administratorerne.